Loading...
Menu

Παρουσίαση επιστημονικής εργασίας σε διεθνές συνέδριο STEM

 

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστημονική εργασία παρουσίασε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ο καθηγητής Χημείας του Κολλεγίου Ανατόλια και συντονιστής του STEM δρ. Ηλίας Καλαμπόκης στο 3ο Διεθνές Συμπόσιο Πράσινης Χημείας για το Περιβάλλον, την Υγεία και την Ανάπτυξη, που διοργανώθηκε στη Σκιάθο. 

Η εργασία με τίτλο «Microwave assisted Biodiesel Synthesis: a High School Green Teaching Lab Module» εκπονήθηκε εξολοκλήρου στο εργαστήριο του σχολείου, με τη σημαντική συμβολή της Βίλης Ζαχαροπούλου, της Βίλης Κοΐδη και του Λάζαρου-Μάριου-Κωνσταντίνου Χαλκιά, αποφοίτων του Ανατόλια και βοηθών στο επιστημονικό πρόγραμμα «Summer Science». Η εργασία προτείνει ένα διδακτικό μοντέλο για την παρασκευή βιοντίζελ συνδυάζοντας την κατανόηση της παραδοσιακής Χημείας και των μελλοντικών της τάσεων - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Μικροκύματα, Πράσινη Χημεία, Βασικές Έννοιες Χημείας.

Παράλληλα ο Δρ. Καλαμπόκης προήδρευσε στη συνεδρία της Πράσινης Εκπαίδευσης, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική δραστηριότητα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κολλεγίου Ανατόλια στην πράσινη διδακτική προσέγγιση.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead